DIAM!!! Boleh tak???


A :"Smile... pssttt...bla bla bla.. pot pet pot pet... A benci la keja macam ni... bla bla bla... pot pet pot pet"

smile (bukan nama sebenar) hanya mampu menggangguk dan senyum...

(2minit berlalu sambil masing-masing menyambung tugasan di pejabat)

A: "Smile... psssttt... bla bla bla... pot pet pot pet... tengok le tu, senang banyak keja dia, yang kita ni jenuh bla bla bla... psstttt pssstttt"

S: "hmmmm... tu la... "

Nak kata apa lagi tatau... hanya boleh angguk-angguk dan iyakan saja.

(2minit berlalu)

A: "Smile... psssttt... bla bla bla... pot pet pot pet... penatla awat la yang bla bla bla... psstttt pssstttt"

S: "hmmmm... ha.. ya... " 

Sambil2 sengih macam kerang busuk... woha!
(2minit berlalu)

A: "Smile... psssttt... bla bla bla... pot pet pot pet... tu tengok la tu bla bla bla... psstttt pssstttt"

*       *       *

"Arrggghhhhhh!!!!"
PAP!!! Mejaku hempuk sekuat-kuatnya.
"Diamla A!!!! Aku nak wat keja pun tak boleh kalau macam ni! adoiiiii!!!! buatja la keja... jangan merungut sangat boleh????? 

*       *       *

Macam nakkkk je kata macam tu kepadamu wahai sahabat meja sebelahku. Buat sajalah kerjamu. Kerjaku pun mungkin kau lihat tidak sestressmu tetapi kehidupanku di luar waktu pejabat mungkin lagi sukar padamu... 

Bersyukurlah... aku sayang kamu!


aku suka semuanya tentang kamu, jadi jangan calarkannya dengan sikap negatifmu kerana aku juga tidak selalunya positif tetapi belajar untuk menjadi sentiasa positifkan... so! S.M.I.L.E (^___^)

4 sahabat yang tersenyum !:

Kakzakie said...

Tengok apa yg katun Nuruliana tu kata. Renungkan betul-betul jgn sampai sifat kita buat org boring...

Dang Kahla said...

Senyum dan tunjukkan sifat yang baik..InsyaAllah lama2 nanti dia akan terikut dengan sifat kita..doa la semoga dia berubah..=)

aishah nin said...

Senyum walaupun banyak masalah :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 entry terbaru | S.M.I.L.E |